HELP!POA

02.03.2016

Asanaharjoitus on ainakin alkuvaiheessa (jos ei aina) murskaava, sillä lähes koko ajan kiristää jostain. Sen tuntee niin konkreettisesti kuinka keho vastustaa ja tuntuu jäykältä. Ja sitten neuvotaan rentoutumaan ja olemaan pinnistelemättä. Miten rentoutua, kun sattuu? Mutta.. Entä jos harjoituksessa tulee hetki, että tuntuu hyvältä ja helpolta. Tekeekö silloin jotain väärin tai liian vähän? Kysyi eräs.

Se että olemme todellakin niin turtuneita kipuun, että sen poissaolon huomaaminen tuo mieleen epäonnistumisen kertoo paljon. Koemmeko elävämme vain silloin kun on epämukavaa? Onko elämä 'hyvin' silloin kun on koko ajan joku 'tilanne päällä'? Stressi on niin jumissa kehossa, että ilman sitä tuntuu väärältä?

Joogaharjoituksen tarkoitus ei ole pitää meitä tukalassa tilanteessa, kireänä ja ahdistuneena, vaan päästää meidät siitä pois.

Vinyasa - hengityksen ja liikkeen yhdistäminen - tuo tähänkin sopivan vastauksen. Jos teet parhaasi ja tuntuu hyvältä ja helpolta, vaikka vain yhden hengityksen ajan, nauti täysin sydämin! Helppouden kokeminen tietoisesti on yksi niistä tienviitoista joita kannattaa seurata - sillä se mihin keskitymme lisääntyy ja kasvaa.