Bhaktijooga

Lokakuussa aloitamme perehtymisen Bhagavad-gitaan. Kokoontumiset kerran kuukaudessa, sunnuntaisin klo 18. Pysy kuulolla!


Bhakti on puhtaan rakkautemme suuntaamista kohti elämämme tärkeintä suhdetta: suhdetta Korkeimpaan, Jumalaan. Bhaktilla jalostettu rakkaus on ajatuksia, sanoja ja tekoja, joiden ainoana motiivina on ilahduttaa Korkeinta.


Bhaktijoogaharjoitus


Sravanam Korkeimmasta kuuleminen,

Kirtanam Pyhän äänen toistaminen,

Smaranam Korkeimman muistaminen


Joogaharjoitukset kehittävät keskittymiskykyämme palauttaen harhailevat ajatuksemme olennaiseen kerta toisensa jälkeen. Kun joogaharjoitusten intentio on bhaktilla kyllästetty, on niiden tärkein tehtävä saattaa meitä kohti tilaa, jossa muistamme Korkeimman sydämessämme jokaisena hetkenä smaranam.

Fyysiset joogaharjoitukset alkavat neuvojen kuuntelemisella ja yksinkertaisella toistolla: teemme ja teemme, kunnes opimme muistamaan joogasarjan ja asettamaan hengityksen oikein vinyasa. Harjoittelun edetessä kehotietoisuutemme kasvaa ja etenemme kehossamme kerros kerrokselta sisäänpäin. Liikeradat alkavat upota selkärankaan eikä harjoituksen muistaminen enää vaadi ponnistelua. Harjoitus kevenee ja syvenee.

Bhaktijoogaharjoitusta voi lähestyä samoin. Ensin kuulemme tai luemme bhaktijoogafilosofiaa käsitteleviä kirjoituksia sravanam, kiinnostuksen herätessä voimme yksinkertaisesti aloittaa toistamaan mantroja, Pyhää ääntä kirtanam. Sinnikkään meditaatioharjoittelun seurauksena keskittymiskykymme lisääntyy, mantra siirtyy mieleemme ja sitten sydämeen. Harjoitus kevenee ja syvenee.

Bhakti on toistuvaa pyrkimystä kohdistaa mieli Korkeimpaan.

Mantrameditaation alkuun pääset ohjatulla Svadhyaya-joogatunnilla, perjantaisin klo 18 - 19:30.Sielun tiede


Itseoivallus tarkoittaa ymmärrystä ikuisesta, täynnä autuutta ja tietoa olevasta yksilöllisestä sielusta, jonka dharma on palvella Korkeinta, Jumalaa. Me emme ole kehomme, me olemme henkisiä sieluja.

"Tuolloin sielu näkee olevansa yliaistillinen aineellisen olemassaolon suhteen, ikuisesti itsevalaiseva eikä milloinkaan pirstaloitunut, vaikkakin hyvin pieni." 

SB 3.25.17

Tärkeimmät sielun tiedettä käsittelevät kirjat ovat Bhagavad Gita ja Srimad Bhagavatam, bhaktiopetuslinjan kommentaareilla varustettuna. Shalan kirjahyllystä löytyy joitakin kirjoja ja voit kysyä meiltä lisää aiheesta, jos olet kiinnostunut.Olemme koonneet bhaktijoogaan liittyvää aineistoa myös uudelle sivustolle:

Bhaktia.net