Vaihda mullat.

08.06.2022

Sanotaan: "Jos kukka ei kuki, hoidetaan ympäristöä jossa se kasvaa, ei kukkaa." Sillä eihän vika ole kukassa!

Tämä sanonta sopii niin moneen, mutta myös joogaharjoitukseen. Jos harjoitus ei kulje - vika ei ole harjoituksessa itsessään, vaan kaikessa mikä sitä ympäröi. Mutta mitä sille kaikelle voisi tehdä?

Vaihda mullat.

Unohda kaikki mitä olet ajatellut harjoituksestasi. Korvaa nuukahtaneet ajatukset tuoreella ja ennakkoluulottomalla asenteella. Aloita alusta. Älä vertaa harjoitusta edellisiin, älä tuleviin. Unohda pettymykset ja väliin jääneet harjoitukset, kaikki odotukset ja toiveet. Ota matto ja astu sille - anna harjoituksen tehdä tehtävänsä.

Anna ravinteita.

Lisää ruokavalioon jotain tuiki terveellistä. Ota se extrana joka päivä. Vaikka annos jotain vihreää, marjoja, hedelmiä, kasviöljyjä, pähkinöitä - jotain jota sieltä nyt puuttuu. Lisäämällä ravinnepitoista kasvisruokaa, jotain vähemmän ravinteikasta voi karsiutua pois.

Huolehdi valosta.

Ulkoilun lisäksi kannattaa aivoja helliä tiedon valolla. Etsi sielua ravitsevaa kirjallisuutta, opiskele. Lue kirjaa joka päivä. Muutama rivi tai viisi minuuttia. Kirjakaupassa joogakirjallisuutta on tarjolla hyllymetreittäin, Shalan kirjastosta löytyy aitoja jalokiviä ;)

Kastele säännöllisesti.

Anna elinvoiman, pranan, virrata säännöllisesti harjoituksesi avulla. Yksi joogaharjoituksen kulmakivistä on säännöllisyys, olkoon sitten joka päivä, kerran viikossa tai kerran kuussa - tahti on vapaa, mutta jokainen harjoitus lasketaan!