Keho huijaa

03.03.2017

Usein sisäinen kokemuksemme tai ajatuksemme omasta suorituksesta ei kohtaa ulkoisen toiminnan kanssa. Tämä elämän kokoinen haaste on näkyvästi kohdattavissa joogamatolla asanaharjoituksessa.

Joskus tunnemme olevamme 'juuri niin kuin pitää'. Joskus tunnemme olevamme 'täysin väärin'.  Mutta miltä todellisuudessa näytämme?

Millainen on kehomme asento, linjaukset, olemmeko oivaltaneet asanan suunnat, tapahtuuko asanassa jotain, miten hengitys kulkee?

On totta, että voimme aina luottaa sisäiseen kokemukseen. Tähän tilaan ja ajatukseen on helppo jäädä. Mutta jos on halua saada enemmän: asanaharjoitus on loistava keino havainnoida sitä, miten tuo kokemus välittyy meistä ulospäin. Olemmeko valmiita tuomaan tuon kokemuksen pintaan, aina kehon olemukseen asti? Totutut tunteet ja ajatusmallit ('Ei tunnu missään. Olen niin huono. Olen varmasti tämän ryhmän paras. Olen taas se jäykin.') ovat tuon kokemuksen ja kehon välissä sekoittamassa tilannetta.

Kyse ei ole siitä kuinka syvälle taipuu. Kyse on siitä miten olemme, juuri siinä missä olemme. Heijastuuko sisäinen kokemuksemme meistä läpi?

Keholla on pitkä muisti, muutos ei tapahdu hetkessä, mutta on ilahduttavaa muistaa, että joogan tiellä voi kulkea vain yhteen suuntaan - eteenpäin!