Kysymyksiä ja vastauksia

12.12.2022

Me lähetettiin Shala Vallan joogeille vähän aikaa sitten kirje kysymyksineen. Me vastaamme kysymyksiin myös. 

Joakim

Mikä saa Sinut lähtemään joogatunnille?

 • Halu tehdä astangajoogaa

Mikä Inspiroi Sinua joogatunnilla?

 • Keskittynyt, hengittävä ja aktiivinen ilmapiiri. Kunnon astangameininki!

Mikä latistaa tunnelmasi joogatunnilla?

 • Liiaallinen puhe ja keskittyneen ilmapiirin rikkominen.

Mitä olet saanut joogalta elämääsi?

 • Harjoituksen joka parantaa elämänlaatuani.

Mitä jooga on vienyt elämästäsi?

 • Paljon turhia ja epätoivottuja piirteitä.

Ja vielä omat terveisesi joogapolkuusi liittyen (mahdolliset esteet, haaveet, toiveet jne.)

 • Toivon että se on pitkä ja menestyksekäs.


Annukka

Mikä saa Sinut lähtemään joogatunnille?

 • Kun useimmiten teen harjoituksen yksin, on joogaaminen tunnilla jotenkin luksusta. Helpompaa. Välillä kaipaan kovastikin ryhmän voimaa tueksi. Sitten on tietysti kehittymisen jano. Haluan oppia lisää ja joogatunnilla, etenkin mysoressa, on aina mahdollista kysyä ja saada vastauksia. Aina kun pääsen Susannan tunneille, tuntuu että kysyttävää on vähän liiankin paljon.

Mikä Inspiroi Sinua joogatunnilla?

 • Monikin asia. Se että tehdään yhdessä samaa ja jokainen on kuitenkin matolla yksin, omassa keskiössään. Se että opettaja katsoo ja näkee mun harjotuksen on jotenkin tosi oleellista ajoittain. Tarve tulla nähdyksi täyttyy. Inspiroidun hyvistä avustuksista ja vastauksista joita saan kun kyselen kaikkea.

Mikä latistaa tunnelmasi joogatunnilla?

 • En muista että tunnelmani olisi varsinaisesti latistunut koskaan joogatunnilla. Se että saattaa nousta kurjia tunteita pintaan, kuten surua tai vihaa, on mulle merkki hyvin uponneesta harjoituksesta. Saatan siis näyttää täysin latistuneelta, mutta sisäinen prosessi on jotain ihan muuta. Jos harjoittelen yksin, niin tunnelma saattaa latistua kyllä hyvinkin monesta syystä esim. sen hetkinen vaiva alkaa harmittamaan, joku elämäntilanteen ongelma vie keskittymisen tai ajoitan harjoituksen huonosti ja ärsyynnyn huonosta valinnasta. Mulla on siis aika iso ero oman harjotuksen ja joogatunneilla tehtyjen harjotusten kanssa - joogatunneilla ryhmästä saa hurjasti positiivista energiaa, joka pitää tunnelman yllä.

Mitä olet saanut joogalta elämääsi?

 • Niin paljon kaikkea ihmeellistä ja ennenkokematonta, että joogasta on tullut lähtemätön osa jokaista päivää enkä voi enää kuvitella elämää ilman joogaharjoituksia,  Säännöllisellä asanaharjoituksella olen saanut terveen, notkean ja vahvan kehon. Joogafilosofian opiskelu taas on tarjonnut vastauksia kysymyksiin, joita olen ikäni pohtinut - ja vielä parempaa, vastauksia kysymyksiin joita en olisi edes osannut kysyä. Niin ja olen saanut valtavan määrän uusia upeita ihmisiä elämääni.

Mitä jooga on vienyt elämästäsi?

 • Jooga on vienyt paljon likaa niiden linssien päältä, joilla maailmaa katselen.

Ja vielä omat terveisesi joogapolkuusi liittyen (mahdolliset esteet, haaveet, toiveet jne.)

 • Esteitä ei taida olla, vaikka välillä aikaa on enemmän, välillä vähemmän - mutta olen ihan sinut sen kanssa. Haaveitakaan ei taida olla, olen aina ollut liian realisti haaveilemaan. Mutta tavoitteita löytyy! Haluaisin oppia vakaan käsilläseisonnan ja pari jännempää asanaa - näitä treenailen harjoituksen ulkopuolella enemmän, jotta voin sitten joskus sovittaa niitä harjoituksen sisään. Mutta ehkä tärkein tavoite on kuitenkin se että saisin jatkaa joogan välittäjänä koko elämäni. Se on mulle tosi tärkeää ja rakasta. Olen tosi onnekas, että mulla on mahtavat opettajat: Janne Kontala, Susanna Helenius ja Joakim. Joogapolulla on turvallista kävellä, kun tietää kenen kanssa matkaa kulkee.