Next level

12.02.2020

Keho - Asana

First Step. On osattava käyttää kehoa, jotta voi päästä asanaan. On tärkeä tietää mitä lihasta käyttää, mitä rentouttaa ja mihin päin mitäkin kehon osaa kääntää. Keho on väline ja asana määränpää. Tästä on puhuttu ja paljon. Keho on käyttämistä varten!

Next Level. Entä asetelma toisin päin? On ymmärrettävä asana, jotta voi päästä käsiksi omaan kehoon. On tärkeä tutkia asanaa ja kaikkea sitä informaatiota, jota asana tarjoaa. Yrittää oivaltaa asanan luonne ja sitten sovittaa asanaa ylleen. Mennä sisälle kehoon ja tutkailla miten asana ja keho asettuvat yhteen, missä kohdissa energia kulkee, entä onko kohtia joilla ei ole kontaktia? Asanan olotilan määritelmä on 'mukava ja vakaa' - toteutuuko se jossakin kohdassa kehoa vai kenties koko kehossa?

Ja koska jooga on minulle käytännön harjoitus, tässä muutama ajatus samalla kaavalla, joka on sovellettavissa moneen!

Tulot - Menot

First Step. On osattava käyttää rahaa, jotta talous pysyy balanssissa. On tärkeä tietää kuinka paljon ruoka saa maksaa, kuinka paljon kuluu laskuihin ja minkä verran voi käyttää kaikkeen kivaan. Raha on väline ja mukava elämä määränpää. Raha on käyttämistä varten!

Next Level. Energiatehokasta on miettiä myös toisin päin. Minkä verran minä ihan oikeasti tarvitsen? Minkä verran käytän rahaa ja luonnonvaroja ihan täysin turhaan? Voisinko kenties vähentää jotakin kohtuutonta menoerää omilla toimillani? Kun alan ymmärtää omia kulutustottumuksiani voin myös alkaa säädellä rahan tarpeeni määrää. Olisiko kituuttamisen sijaan syytä ponnistella enemmän? Entä jos tulisinkin toimeen vähemmällä? Joogi kun ottaa vain sen minkä tarvitsee. Astangajoogan viides yama: aparigraha.

Puoliso - Suhde

First Step. On osattava käyttää puolisoa, jotta parisuhde onnistuu. On tärkeä tietää mistä narusta milloinkin vetää, mitä sanoa oikeassa paikassa, milloin hymyillä kivasti, mistä asiasta piikittää tilanteen tullen. On osattava laskelmoida toisen käytöstä, jotta onnistuu pelaamaan kortit oikein. Puoliso on väline ja onnellinen parisuhde määränpää. Puoliso on #happyyogacouple kuvia varten!

Next Level. Toimiva parisuhde toiseen ihmiseen on enemmän monikaistainen moottoritie kuin kapea yksikaistainen hiekkatie. Minä ilahdutan Häntä ja Hän ilahduttaa minua. Yhtä aikaa, suurilla määrillä ja kovalla vauhdilla! Elämä satumaisessa parisuhteessa kukoistaa silloin, kun molemmat pyrkivät tekemään toisen olon mukavaksi - se on vastavuoroista ja viihdyttävää! Minä leivon Hänelle ja Hän tuo kukkia minulle. Tyytyväinen puoliso on erinomainen määränpää ja ilman suhdetta tuo määritelmä ei edes taida onnistua!