Joogaopettajan identiteettini

12.06.2019

On monenlaisia joogaopettajia. On heitä jotka painottavat insinöörimäisen pikkutarkasti fysiologiaa (mahtavaa!), heitä jotka elävät ja opettavat pranaa, energiatietoisuutta (kaunista!), heitä jotka noudattavat perinteitä käsittämättömällä perehtyneisyydellä (ihailtavaa!) ja monia muita. Minä kutsun itseäni käsityöläiseksi, jolla on esteetikon silmä. Minulle tärkeintä on opettaa harmoniaa, joka löytyy ja näkyy jokaisesta silloin kun sielu, mieli ja keho ovat samassa linjauksessa, samassa hengityksessä, jokaisella ainutlaatuisen ja yksilöllisen kauniisti.

Harjoitan antaumuksen joogaa, bhaktia, joka on elämäni tärkein sisältö. Elämäni keskipiste on Jumaluuden ylin persoonallisuus. En siis ole persoonattomuusfilosofi, joka uskoo muodottomaan voimaan tai tyhjyyteen, en myöskään ykseyden kannattaja, joka ajattelee olevansa itse jumala. Minulle Jumala on kaikkein puoleensavetävin ja korkein henkilö, jolla on kaikki rikkaus, voima, kuuluisuus, kauneus, viisaus ja kieltäymys. Pyrin palvelemaan Jumalan palvelijoita ja heidän palvelijoitaan, sillä tiedän sen ilahduttavan Korkeinta. Toistan päivittäin mahamantraa, joka puhdistaa voimallisimpana mahdollisena työkaluna sydäntäni, sillä se koostuu ainoastaan Jumalan pyhistä nimistä, joita on lukemattomia.

Harjoitan päivittäin astangajoogaa, joka on paras mahdollinen työkalu bhaktin harjoittamiselleni. Ensimmäisestä asanaharjoituksestani lähtien tiesin löytäneeni aarteen, joka on kaikkien saatavilla. Asanaharjoitus opettaa kehon tuntemisen ja rauhoittamisen, kehon voimavarojen ja heikkouksien löytämisen kautta kehotietoisuutta, jolla on suora yhteys mielen toimintoihin. Mielen tasolla työskennellessäni, voin muokata sen sisältöä tietoisesti puhtaampaan suuntaan. Valitessani paremmin, viisaammin, hyväenteisemmin, eettisemmin ja myötätuntoisemmin kehoni ja ympäristöni muokkaantuvat myös suuntaan, jossa bhaktin harjoittaminen saa enemmän tilaa ja mahdollisuuksia.

Minulle bhaktijooga on filosofia ja astangajooga käytäntö, jolla tätä filosofiaa elän ja opetan.

t:Annukka